• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky: "Froome is onze leider in de Tour"

  Wiggins en Froome verkeren beiden in bloedvorm.

  Sky-manager Dave Brailsford laat er geen twijfel over bestaan wie de kopman zal zijn in de volgende Ronde van Frankrijk. "Ons plan blijft ongewijzigd: Chris Froome zal onze leider zijn", zegt Brailsford op de website van Team Sky.

  Team Sky zit met een luxeprobleem nu zowel Chris Froome als Bradley Wiggins in bloedvorm is. Wiggins won vorig jaar de Tour met de hulp van Froome, maar in de bergen maakte Froome meermaals een betere indruk.

  Dit jaar mikt Wiggins op de Giro, terwijl Froome zich klaarstoomt voor de Tour. Maar de dubbel zint Wiggins ook wel.

  "Froome en Wiggins zijn twee geweldige renners met een grote overwinningsdrang, maar voor de Tour moet er duidelijkheid zijn. Froome is onze kopman", zegt manager Brailsford (foto).

  "Hij is bezig aan een uitstekend seizoen en we behouden dus ons plan van januari. Onze volledige selectie maken we pas bekend na de Dauphiné Libéré."

  Ook over de ambities van het team in de Giro spreekt Brailsford klare taal. "Winst in de Giro is momenteel onze prioriteit. Wiggins heeft zijn trainingen afgestemd op het winnen van deze Ronde van Italië. Hij is er klaar voor."