• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions vernederen Portugal op World League

  De Red Lions wonnen overtuigend tegen Portugal: 19-0.

  De Belgische mannen zijn met een overtuigende 19-0-zege begonnen aan de tweede ronde van de World League. Tom Boon maakte zeven doelpunten. "We willen eerste eindigen", vertelt hij aan Sporza Radio.

  In hun eerste wedstrijd in World League II behaalde de Red Lions een makkelijke zege tegen Portugal. Tom Boon opende snel de score en bij de rust stond het al 9-0. In de tweede helft deden de Belgen er nog tien goals bij. Topscorer Tom Boon laat zijn licht schijnen op de overwinning.

  "Die zware overwinning is normaal", zegt Boon. "Portugal is vijftigste op de wereldranglijst en heeft zich maar met moeite geplaatst voor dit toernooi. Portugal is echt geen goede ploeg. Mijn persoonlijk record van zeven goals stelt dan ook weinig voor."

  Dinsdag staat een wedstrijd tegen Schotland op het programma. "Ik ken die ploeg niet goed maar we zullen ze vanavond analyseren. Ook de andere tegenstanders schat ik niet hoog in."

  "Frankrijk (17) zal onze grootste concurrent worden. We wonnen wel al twee oefenduels tegen hen. Zolang we uitgaan van ons eigen spel, kan geen enkele ploeg ons hier iets maken. Wij weten dat wij de beste zijn."

  "Alles loopt perfect"

  "We hebben een top twee plaats nodig om door te stoten naar de derde ronde. Maar we gaan voor de eerste plaats, met zo veel mogelijk goals en liefst geen tegengoal."

  "Dit is vooral een goede voorbereiding op die volgende ronde. Daar zal het niveau heel wat hoger liggen met teams als Nederland, Australië en India."

  Tegenover de Olympische Spelen van Londen, waar de Red Lions vijfde werden, onderging het team een fikse verjonging. "De jongeren zijn heel goed bezig. Ze brengen een positieve energie op het veld. Er is een goede mix tussen jongeren en ervaren spelers. Momenteel loopt alles perfect."

   

  België-Portugal 19-0

  4' Boon 1-0, 6' Boon 2-0, 9' Dekeyser 3-0, 13' Luypaert 4-0, 16' Hendrickx 5-0, 17' Briels 6-0, 20' Van Aubel 7-0, 25' Boon 8-0, 35' Boon 9-0, 45' Dekeyser 10-0, 46' Briels 11-0, 54' Van Aubel 12-0, 56' Dekeyser 13-0, 59' Van Aubel 14-0, 60' Dockier 15-0, 62' Boon 16-0, 64' Cosyns 17-0, 68' Boon 18-0, 68' Boon 19-0