• home
 • video
 • pas verschenen

  Lestienne: "Pas tevreden met titel"

  Maxime Lestienne viert de zege tegen Lokeren met de supporters van Club.

  Club Brugge heeft als eerste team drie matchen na mekaar gewonnen in Play-off I. Maxime Lestienne was tegen Lokeren (2-1) andermaal de uitblinker. De 20-jarige flankaanvaller gaat voor de grote prijs. Coach Juan Carlos Garrido is blij met de fightingspirit van Club Brugge.

  "We hebben de zege verdiend op basis van onze tweede helft, want in de eerste helft waren we nergens", geeft Maxime Lestienne eerlijk toe aan Sporza.

  Met een ingeving kon hij de match doen kantelen in het voordeel van blauw-zwart.

  "Mijn doelpunt net voor de rust heeft ons vertrouwen gegeven. In de kleedkamer vroeg de coach ons hoger te voetballen, in blok te spelen en meer te combineren."

  "Negen op negen is een mooie prestatie, maar ik zal pas tevreden zijn met de titel op het einde van het seizoen. Dat is ons enige doel."

  In het klassement is Club Brugge van de vijfde naar de tweede plaats opgerukt. Het verschil met leider Anderlecht is slechts twee punten groot.

  "We komen van ver, nu spelen we met vertrouwen. Dat moeten we zo houden. Er staan nog drie zware wedstrijden op het programma. We moeten geconcentreerd blijven en elke match winnen."

  Coach: "Dankzij het team"

  Maxime Lestienne is een belangrijke speler voor het Club Brugge van Juan Carlos Garrido. "In het voetbal gaat de aandacht sneller naar offensieve spelers, maar je hebt een team nodig", benadrukt de coach.

  "De rol van Lestienne is zeer belangrijk. Hij voert zijn taken goed uit. Maar voor hij kan scoren moeten andere spelers de bal veroveren, de snelheid opvoeren en een assist geven."

  "Alle details zijn belangrijk in een team. Ik heb Club Brugge zien vechten. Ik ben zeer blij met die fightingspirit."