• home
 • video
 • pas verschenen

  Europeaan Eden Hazard krijgt African Award

  Chelsea-speler Eden Hazard zal zelf zijn prijs in ontvangst komen nemen.

  Rode Duivel Eden Hazard wordt volgende week op de African Awards bekroond met de prijs voor beste verdienste. Hij krijgt deze prijs voor zijn steun aan het project van zijn voormalige Rijsel-ploegmakker Rio Mavuba, Les Orphelins de Makala.

  Niet alleen Afrikanen kunnen een African Award in de wacht slepen. De prijs voor beste verdienste gaat naar de voetballer die zich onderscheidt door zijn sociale of humanitaire acties. Dit jaar is dat Eden Hazard voor zijn steun aan Les Orphelins de Makala. Hazard zal zijn prijs zelf in ontvangst nemen in het Casino van Brussel.

  Hazard is niet de eerste Rode Duivel die de prijs wint. Thomas Vermaelen (2011) en Yves Vanderhaeghe (2007) kregen de prijs eerder al voor hun steun aan projecten voor hulp in Afrika.

  Op de African Awards wordt traditioneel ook de Ebbenhouten Schoen uitgereikt. De genomineerden voor de trofee voor beste Afrikaanse speler of beste speler van Afrikaanse origine in de Pro League zijn Imoh Ezekiel (Standard), Cheikhou Kouyate (Anderlecht), Mbaye Leye (Zulte Waregem), Dieumerci Mbokani (Anderlecht) en Ebrahima Sawanehy Ibou (Oud-Heverlee Leuven). Vorig jaar was de onderscheiding voor Mbokani.