• home
 • video
 • pas verschenen

  Biglia: "Gillet oefende heel de week"

  Lucas Biglia: "De inbreng van Praet was beslissend voor het resultaat."

  Lucas Biglia en Anderlecht staan weer op kop. De aanvoerder looft de tactische aanpak van coach John van den Brom in de wedstrijd tegen Standard (2-0). "Maar van euforie is geen sprake. We denken niet dat we al kampioen zijn."

  Biglia zette zijn team gisteren op de goeie weg. Hij schilderde een vrije trap op het hoofd van Gillet bij het openingsdoelpunt. Tien minuten later zette diezelfde Gillet een penalty om.

  "We wonnen de match niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer", zegt Biglia in de kranten. "Op het tactische bord. De inbreng van Praet was in mijn ogen beslissend voor het resultaat. Zo kon Suarez naar links schuiven, waar hij gevaarlijk was."

  "Bovendien kregen Kljestan en ik met Praet (foto) een speler voor ons aan wie we de bal kwijt konden en die ook mee kwam verdedigen. Dat maakte het voor ons op het middenveld veel makkelijker." Dennis Praet kwam in de tweede helft Milan Jovanovic vervangen.

  Biglia houdt wel de voetjes op de grond. "Er was geen euforie in de kleedkamer na de match. Niemand denkt dat de titel nu binnen is. Wij zijn vooral heel blij voor onze fans. Die waren de voorbije week heel triest."

  "Gillet trapte wel 50 penalty's"

  Biglia was ook blij dat Gillet komaf maakte met het penaltyspook van Anderlecht: "Guillaume heeft de hele week geoefend op strafschoppen. Hij heeft er wel 50 getrapt."