• home
 • video
 • pas verschenen

  Voor het eerst sinds 1918 geen Belgische voorjaarszege

  Philippe Gilbert staat de pers te woord aan de BMC-bus

  Het werd een wielervoorjaar zonder winst voor onze landgenoten en dat is geleden van 1918. Toeval of niet? Sportweekend ging in Luik op zoek naar een verklaring.

  John Lelangue (ploegleider BMC): "We mogen niet vergeten dat we net twee heel mooie jaren achter de rug hebben met Philippe Gilbert (2011) en Tom Boonen (2012). Het kan niet altijd top zijn."

  Tom Steels (ploegleider Omega Pharma-Quickstep): "Het wordt moeilijker om dit soort wedstrijden te winnen. Misschien moeten we nog meer specialiseren en toewerken naar bepaalde wedstrijden. Maar uiteindelijk hebben we nog altijd een categorie van renners die toch overal meespelen voor de zege."

  Rik Verbrugghe (ex-wielrenner, werkt voor BMC): "Roelandts, Van Avermaet en Vanmarcke. Die staan er altijd, die zijn constant. Alleen ontbreekt de overwinning. Ze komen net onder de top en dan is het moeilijk, maar ze staan er wel altijd."

  Marc Sergeant (manager Lotto-Belisol): "Laat ons hopen dat Gilbert en Boonen weer op hun niveau terugkomen en dat renners als Roelandts en Van Avermaet net dat stapje hoger gaan zetten."