• home
 • video
 • pas verschenen

  Paulin houdt Cairoli van de zege in Bulgarije

  Gautier Paulin (archief) wint voor het tweede jaar op rij in Bulgarije.

  De Fransman Gautier Paulin heeft Antonio Cairoli van een vierde zege op rij gehouden in het WK motorcross MX1. Paulin won voor het tweede jaar op rij in Bulgarije. Hij had genoeg aan een eerste en tweede plaats in de reeksen. Onze landgenoot Clément Desalle was derde in de Grote Prijs.

  Paulin had ook vorig jaar gezegevierd op het circuit in Sevlievo en voelde zich dus zeker kansrijk. De Fransman won met zijn Kawasaki de eerste reeks voor de Belgen Strijbos en Desalle. WK-leider Cairoli eindigde pas vierde.

  De Italiaan zette orde op zaken in de tweede reeks. Paulin had genoeg aan een tweede plaats voor de GP-zege. Desalle eindigde weer als derde. Hij is zo ook derde in de GP en blijft derde in de WK-stand. Paulin loste Ken De Dycker, die pas zevende was in Bulgarije, af op de tweede plaats in het WK. Cairoli staat eenzaam bovenaan.

  Uitslag reeks 1:

  01. Gautier Paulin (Fra)
  02. Kevin Strijbos
  03. Clément Desalle
  04. Antonio Cairoli (Ita)
  07. Jeremy Van Horebeek
  09. Ken De Dycker
  11. Joel Roelants

  Reeks 2:

  01. Antonio Cairoli (Ita)
  02.Gautier Paulin (Fra)
  03. Clement Desalle
  04. Kevin Strijbos
  05. Ken De Dycker
  06. Jeremy Van Horebeek
  13. Joel Roelants
   

  Eindstand GP:

  01. Gautier Paulin (Fra) - 47 punten
  02. Antonio Cairoli (Ita) - 43
  03. Clément Desalle - 40
  04. Kevin Strijbos - 40
  05. Jeremy Van Horebeek - 29
  07. Ken De Dycker - 28
  13. Joel Roelants - 18