• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "We doen mee om de titel"

  Kan Dury vanavond, net als tegen Club Brugge, opnieuw juichen?

  Zulte Waregem en Anderlecht strijden vanavond om de koppositie in Play-off I. Zulte Waregem-coach Francky Dury gaat voluit voor winst. John van den Brom wil bevestigen. "Bij een zege zijn we vertrokken", zegt hij.

  Zulte Waregem begint om 20.30u na de 3-4-overwinning op Club Brugge met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Anderlecht.

  "Wij willen na de zege bij Club onze thuisfans de winst tegen Anderlecht schenken", aldus Dury. "Als ik zou zeggen dat die eerste plek ons niets doet, dan zou ik liegen. Het zou ons een boost geven om de rest van Play-off I als leider in te gaan."

  Steekt Dury zijn titelambities dan niet meer weg? "Anderlecht is de sterkste ploeg, maar wij staan op amper twee punten. We doen dus volop mee om de titel. En ik wil dat gevoel ook overbrengen op mijn ploeg."

  Van den Brom: "We moeten bevestigen"

  Anderlecht-coach John van den Brom wil het goede van de match tegen Lokeren meenemen naar Waregem. "We moeten de lijn doortrekken", klinkt het voor de topper.

  Van den Brom was onder de indruk van wat Zulte Waregem bij Club liet zien. "Het leverde een prestatie van formaat. Leye viel op: hij is een heel sterke spits in een goed uitgebouwd team."

  "Zulte Waregem had, net als wij, een dipje in Play-off I, maar blijft onze grootste rivaal. Als we deze sleutelmatch winnen, zijn we echt vertrokken. Dan lopen we vijf punten uit en wordt het voor hen moeilijk om dat nog goed te maken", aldus Van den Brom.