• home
 • video
 • pas verschenen

  Bauwens: "Hij ontliep dopingcontrole"

  Bauwens verloor gisteren zijn kamp om de Europese titel van Ruben Nieto.

  Jean-Pierre Junior Bauwens kwam, met een blauw oog, in "De zevende dag" nog eens terug op zijn kamp van gisteren. "Ik zie er rap bont en blauw uit, maar ik voel me goed. Mijn kinesist en arts in het UZ zeiden ook dat ik in orde was, op gescheurde ligamenten na", aldus de Gentse bokser.

  Bauwens verloor gisteren zijn kamp van de Spanjaard Nieto, maar volgens Bauwens' entourage was het geen faire kamp. Nieto woog 7,5 kg meer dan bij de officiële weging, mogelijk via verboden vochtafdrijvende producten.

  "En ook ontliep hij zo lang mogelijk de dopingcontrole", zegt Bauwens. "Hij moet kunnen aantonen hoe z'n gewicht zo kan schommelen op natuurlijke wijze."