• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Aernouts is Europees kampioen duatlon

  Bart Aernouts liep zijn enige duatlon van het seizoen, met succes.

  Bart Aernouts heeft zich in Horst (Nederland) voor het eerst tot Europees kampioen duatlon gekroond. Triatleet Aernouts, wereldkampioen duatlon in 2010, maakte het verschil in de slotfase van het lopen. Rob Woestenborghs werd tweede.

  Aernouts ontsnapte tijdens het fietsen met de Zwitser Andreas Sutz en de Belg Rob Woestenborghs. In het laatste loopdeel moest Sutz snel afhaken. Even later moest ook Woestenberghs lossen, maar hij hield Aernouts onder druk en eindigde op 6 seconden.

  Goud en zilver dus voor de Belgen met Aernouts en Woestenborghs. Joerie Vansteelant, vorig jaar nog winnaar op het EK Powerman, gaf dit jaar op.

  Bart Aernouts stapte van de duatlon over naar triatlon. "Maar deze wedstrijd was een leuke ervaring", zegt Aernouts. "Ik had er veel zin in, want dit was mijn enige duatlon van het jaar. Tijdens het fietsen wou ik de kopgroep uitdunnen en dat is gelukt."

  "Rob en ik waren elkaar zeker waard. Rob nam wat afstand door een snelle wissel, maar ik kon hem vlot bijbenen. Na 6 km plaatste ik mijn laatste versnelling, veel overschot had ik niet."

  Podium EK

  1. B.Aernouts in 2u40'34"
  2. R.Woestenborghs op 6"
  3. A.Sutz (Zwi) op 53"