• home
 • video
 • pas verschenen

  Merckx: "Ongelooflijk wat Cancellara weer presteert"

  Voor Eddy Merckx gaat de prijs van het voorjaar naar Fabian Cancellara.

  Zondag eindigt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar. Voor Eddy Merckx is Fabian Cancellara de renner van de voorbije weken.

  Fabian Cancellara was dit jaar op de afspraak. De Zwitser won de dubbel Ronde van Vlaanderen-Parijs-Roubaix. "Ongelooflijk wat hij toch weer gepresteerd heeft", zegt Eddy Merckx in Gazet van Antwerpen.

  "In Qatar en Oman heb ik hem een paar keer gesproken en elke keer had hij het over de Ronde van Vlaanderen. Die koers moest hij winnen en hij heeft er vier maanden als een gek naar toegeleefd. Het zat hem dwars dat hij er vorig jaar zijn sleutelbeen had gebroken."

  "Het is alleen maar jammer dat Tom (Boonen, red.) zijn kansen niet heeft kunnen verdedigen. Hopelijk kunnen ze volgend seizoen nog eens ouderwets tegen elkaar uitkomen."

  De voorbije weken heeft Merckx een Philippe Gilbert op niveau gezien. "Alleen vrees ik dat Philippe nog net dat kleine tikkeltje te kort komt om er de andere favorieten af te rijden. Het is te hopen dat ik me vergis."

  Luister maandag naar Sporza Merckx

  Maandag organiseren Radio 1 en Sporza een wieleravond in Antwerpen met Eddy Merckx als centrale gast. Sporza Merckx maar wordt vanaf 20u live uitgezonden op Radio 1. Klik hier voor meer info