• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen: "Ik besef het nog niet"

  Jacky Mathijssen: "Het loopt niet altijd zoals gehoopt of verdiend."

  Jacky Mathijssen vond de nederlaag bij Cercle Brugge die het lot van Beerschot in eerste klasse bezegelde niet verdiend. "We misten in deze play-offs ergens het voetbalgeluk." Tegenstander-coach Lorenzo Staelens zag zijn team zenuwachtig acteren. "Maar ik feliciteer mijn spelers."

  Mathijssen reageerde gelaten op de degradatie van Beerschot. Maar hij prees de inzet van zijn spelers in Brugge.

  "Weinig mensen hadden verwacht dat Beerschot zo voor de dag zou komen vandaag. Mijn spelers wilden er nog een keer voluit voor gaan."

  "We zaten meteen goed in de wedstrijd en gaven weinig weg. Daarnaast creëerden we een pak kansen. Cercle creëerde enkel wat gevaar op een handvol vrije trappen. En die kregen ze nogal makkelijk."

  "Ik vond ons zeker niet de mindere van Cercle vandaag. Die eerste goal mag niet vallen. Maar Cercle lijkt ineens een patent op wereldgoals te hebben. Wat een heel seizoen niet lukt, lukt nu wel. Misschien is dat het verschil: zij hebben op het juiste moment wel dat voetbalgeluk."

  "De ref keurt ook die goal van Ogunjimi af. Jammer, want het was een geldige goal zegt men mij. Ook op dat vlak hebben we ongelooflijk veel pech. Een ref mag zich vergissen, maar het was steeds in ons nadeel de laatste weken. Dat is enorm frustrerend." 

  "Ik besef nog niet dat eerste klasse voorbij is. Je bent met die match bezig. Het is niet gelopen zoals gehoopt of verdiend. Ik ga nu een paar dagen bezinnen en met wat mensen praten. Over mijn toekomst doe ik nog geen uitspraken."

  Staelens: "Je kunt die druk niet wegnemen"

  Heel andere gevoelens bij Lorenzo Staelens. "De opluchting is groot. Vandaag mogen we feest vieren, maar de voetjes moeten terug op de grond."

  "De spelers krijgen drie dagen vrij en vanaf woensdag bereiden we ons voor op de eindronde met tweedeklassers. We kregen veel steun van onze fans, ik bedank hen daarvoor. Met hun hulp maken we ook een kans in de eindronde."

  "Het was al bij de opwarming duidelijk dat mijn groep zenuwachtig was. Je kunt die druk nu eenmaal niet wegnemen. Het was van moeten. Gaandeweg werden we wel beter."

  "We wonnen drie keer op rij tegen Beerschot, daarvoor feliciteer ik mijn spelers. Zij moesten het doen, mijn rol als coach was miniem."

  "Ik geef ook een pluim aan Beerschot. Chapeau dat ze zo spelen in deze omstandigheden."