• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens brengt stand in evenwicht tegen Polen

  Kirsten Flipkens wint van Urszula Radwanska.

  Na de eerste dag in het Fed Cup-duel tussen België en Polen staat er 1-1 op het scorebord. Kirsten Flipkens wiste de nederlaag van Alison Van Uytvanck uit. Morgen valt de beslissing over een ticket voor Wereldgroep II met nog drie matchen op het hardcourt in Koksijde. "Als ik mijn niveau nog kan opkrikken, maak ik een kans", zegt Flipkens.

  Alison Van Uytvanck moest als eerste aan de bak tegen Agnieszka Radwanska, de nummer vier van de wereld. Geen sinecure.

  Van Uytvanck (WTA-183) verloor meteen haar opslag. Dat gebeurde later in de set nog eens, waardoor de Poolse die simpel won met 6-2.

  In de tweede set ging Van Uytvanck goed mee met de Poolse tot 4-4, maar Radwanska ging op dat cruciale moment door de opslag van onze landgenote. Van Uytvanck had meteen de kans om terug te slaan, maar ze kon geen enkele van haar drie breakpunten verzilveren en zo werd het 6-4 in de tweede set.

  Flipkens klaart de klus in twee sets

  Tegen Urszula Radwanska (WTA-32) moest Kirsten Flipkens al snel een break toestaan. Maar onze nummer 22 van de wereld ging erop en erover. Ze won de eerste set met 6-4.

  Flipkens kende een dipje in de tweede set, maar kwam nooit echt in de problemen. Ze krikte haar niveau op en een break in het achtste spel zorgde voor de beslissing. De Belgische maakte het knap af na een lob, de Poolse sloeg de return buiten.

  Dankzij Flipkens mag België nog hoop koesteren om in Wereldgroep II te blijven. "Ik heb degelijk gespeeld en heb gedaan wat ik moest doen", zegt de beste Belgische op de wereldranglijst.

  "In het begin moest ik nog wat wennen. Ik voelde dat ik bijna een maand geen wedstrijden meer had gespeeld. Het was vooral belangrijk om op de juiste momenten een tandje bij te zetten."

  "Als ik mijn niveau van vandaag nog 20% kan opkrikken, dan maak ik kans tegen Agnieszka Radwanska. En als Alison haar niveau van de tweede set kan doortrekken, dan kan zij ook winnen."

  Van Uytvanck: "Aanvallen in 2e match"

  Van Uytvanck had een dubbel gevoel. "Ik vind dat ik niet slecht gespeeld heb, maar ik heb m'n kansen niet gegrepen. Daarom ben ik een beetje teleurgesteld. Ik moet op zulke momenten nog wat agressiever zijn. Kirsten heeft tegen Urszula getoond dat ik morgen vooral moet aanvallen. We moeten ons optrekken aan haar overwinning."

  Agnieszka Radwanska klaarde de klus in twee sets. "Toch ging het moeilijker dan verwacht", zegt de Poolse. "Ik moest mijn beste tennis bovenhalen om de match naar mij toe te trekken. Het is altijd leuk om een moeilijke match te winnen. Ik denk zeker dat we nog veel zullen horen van Alison in de toekomst."

  Devries: "Alles mogelijk in Fed Cup"

  De 1-1-stand na de eerste dag stemt Ann Devries tevreden. "Ik had hier op gehoopt", zegt de Fed Cup-kapitein.

  "Kirsten was heel goed en Alison haalde ook een hoog niveau, zeker in de tweede set. Dat was echt een superprestatie. Hopelijk kan ze dat niveau doortrekken tegen Urszula. Kirsten heeft tegen Agnieszka niets te verliezen. We moeten gewoon vol voor die drie matchen gaan."

  "Ik blijf uiteraard realistisch en ik besef dat we sowieso nog twee grootse prestaties moeten leveren. Maar het is en blijft Fed Cup en daarin is alles mogelijk", pompt ze zichzelf moed in.