• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts dankt Parnevik voor cut in Hilton Head

  Nicolas Colsaerts hoefde dan toch geen birdie te slaan, dankzij Parnevik.

  Nicolas Colsaerts heeft zich geplaatst voor de derde ronde in het PGA-toernooi van Hilton Head (VS). Onze landgenoot mag wel de Zweed Jesper Parnevik danken en dat deed hij dan ook. Vandaag wordt ook de derde ronde afgewerkt.

  Colsaerts moest vanochtend nog zijn laatste hole van de tweede ronde afwerken. Door de hevige regen werd de competitie vrijdag stilgelegd.

  Colsaerts werkte de laatste hole in par af en eindigde zo na twee ronden op de 70e plaats, met twee slagen boven par. De top 70 was voldoende voor de "cut". Colsaerts mag wel de Zweed Parnevik (foto) bedanken.

  Eigenlijk hadden Colsaerts en 22 anderen een birdie nodig voor de 70e plaats. Maar Parnevik, die aan de dag begon op de 70e plaats met één boven par, miste vanochtend een putt vanaf anderhalve meter. Hij had zo een bogey nodig op zijn laatste hole. Zo stootte iedereen die op +2 stond, onder wie Colsaerts, toch door.

  Pikant detail: die putt van 1,5 meter was de eerste bal die Parnevik vandaag moest slaan. Parnevik zag er de humor wel van in en vroeg dat de mannen die hij "gered" had, hun enveloppe in zijn kastje zouden leggen.

  Stand na 2e ronde:

  01. Steve Lebrun (VS) -6 (68/68)
  01. Kevin Streelman (VS) -6 (66/70)
  01. Charley Hoffman (VS) -6 (66/70)
  04. Luke Donald (Eng) -5 (69/68)
  04. Bill Haas (VS) -5 (68/69)
  70. Nicolas Colsaerts +2 (74/70)
  70. Jesper Parnevik (Zwe) +2 (72/72)