• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge: "Geen Europa is drama"

  Technisch directeur Arnar Gretarsson en Club Brugge-manager Vincent Mannaert.

  Het woord "crisis" willen ze bij Club Brugge niet horen. "Zondag in Genk verwacht ik een reactie van de spelers", zegt technisch directeur Arnar Gretarsson, die achter de coach blijft staan.

  Donderdag kreeg Club Brugge in eigen huis voetballes van Zulte Waregem. "Het was de eerste keer dat ik de ploeg vanaf minuut één zo slap aan een match zag beginnen", reageert Arnar Gretarsson in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  "Ze vochten er niet 110 procent voor. Ik zeg niet dat ze dat met opzet doen. Misschien was de druk te groot voor sommige spelers."

  "Het woord "crisis" wil ik niet in de mond nemen. Dan maak je de situatie alleen maar moeilijker."

  "We moeten nu strijden voor Europees voetbal in plaats van de tweede plaats. Tegen Genk moeten de spelers een andere attitude tonen. De derde en de vierde plaats, daar gaan we voor."

  "Daarom moeten we zondag absoluut winnen. Het zou een drama zijn als we naast de Europa League grijpen, maar ik blijf positief."

  "100 procent achter Garrido"

  Coach Garrido geniet nog voldoende steun bij Club Brugge. "Natuurlijk", antwoordt Arnar Gretarsson, "daar is niets aan veranderd."

  "Je kan altijd andere keuzes maken, maar de zijne zijn verdedigbaar. Alleen komt er nu kritiek omdat het resultaat niet altijd volgt."

  "Ik blijf 100 procent achter Garrido staan omdat ik vind dat we de goede richting uitgaan. Alleen is hij hier nog geen halfjaar bezig en kost bouwen tijd."