• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern blijft bij de les, Casteels de pineut

  Van Buyten (5) viert mee bij een van de twee goals van Gomez in Hannover.

  Bayern München heeft ook van de uitstap naar Hannover een gezondheidswandeling gemaakt. De kampioen won met 1-6. Schalke deed een slechte zaak om een CL-ticket met de 1-0 tegen Frankfurt. Koen Casteels en Hoffenheim slikten vijf goals bij Leverkusen.

  Van Buyten en co hielden een perfecte generale repetitie voor hun duel van dinsdag tegen Barcelona in de Champions League. Ook al is de titel al lang binnen, toch laat de recordkampioen de teugels niet vieren.

  Jupp Heynckes roteerde wel met zijn team. In Hannover kregen Rafinha en Timotsjoek nog eens een basisplaats. De bezoekers werden al vroeg in het zadel geholpen door een owngoal van Stindl, maar dikten hun saldo nadien zelf vlotjes aan.

  Ribéry, Gomez (2x), en Pizarro (2x) zetten hun naam op het alweer zeer goed gevulde scorebord.

  In de strijd om het vierde Champions League-ticket deed Schalke een slechte zaak. Het verloor met 1-0 bij rechtstreekse concurrent Frankfurt. Russ scoorde.

  Koen Casteels kreeg er dan weer vijf binnen op Leverkusen en ziet de degradatie met Hoffenheim naderen. Na 23 minuten en bij 1-0 moest Hoffenheim wel met zijn tienen voort, nadat Polanski aan de noodrem had getrokken. Casteels stopte de daaropvolgende penalty van Bayer-aanvoerder Rolfes (foto), maar moest zich toch nog vier keer omdraaien.

  Hoffenheim speelt nog maar vijf seizoenen bij de elite, maar de kloof met de eerste niet-daler bedraagt zes punten. En er zijn nog maar vier matchen.