• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona wint met moeite, Real eenvoudiger

  Fabregas bevrijdt Barcelona pas vijf minuten voor tijd tegen Levante.

  Barcelona en Real Madrid hebben in aanloop naar hun halve finales in de Champions League geen fout gemaakt. De nummers 1 en 2 wonnen in eigen huis, Barcelona met 1-0 van Levante, Real met 3-1 van Betis.

  Barcelona, de koploper in Spanje met 13 punten meer dan Real, had het wel niet onder de markt tegen Levante. Het speelde nog zonder de herstellende Messi, en kon pas in de 84e minuut het verschil maken tegen de middenmoter. Fabregas trapte de 1-0 in de linkerbenedenhoek.

  Barça had het zich veel makkelijker kunnen maken, als het op het kwartier een penalty had omgezet. Maar Villa miste. Opvallend: Abidal speelde voor het eerst een ganse match sinds zijn levertransplantatie vorig jaar.

  Real Madrid had minder moeite met Betis. Benzema bood Özil de 1-0 aan en maakte er zelf 2-0 van op assist van Ronaldo. Molina milderde vanaf de stip en Castro trof zelfs de lat, maar Özil besliste de match met een intikker.

  Valencia won overtuigend de strijd om de vijfde plaats van Malaga. Het werd liefst 5-1. Na een halfuur stond het 4-0 via Parejo, Soldado (2x) en Canales. Baptista milderde op slag van rust. Banega was de enige die in de tweede helft nog kon scoren.