• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert: "Gilbert is minder dan in 2011"

  "Ik heb zondag een goed resultaat nodig", zegt Jelle Vanendert.

  Philippe Gilbert is de Belgische troefkaart in Luik-Bastenaken-Luik, maar Jelle Vanendert is een andere Belg van wie verwacht wordt dat hij lang zal meedoen. Ook Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) en Alberto Contador (Saxo) zijn ambitieus. Wat denken de tegenstanders van Gilbert?

  In de Waalse Pijl had Vanendert af te rekenen met pech. In Luik hoopt hij dat het wat meezit. "Ik heb zondag een goed resultaat nodig om te kunnen spreken van een geslaagd voorjaar", zegt Vanendert, kopman van Lotto-Belisol.

  "Al kun je met dezelfde conditie tweede of 20e eindigen. Luik-Bastenaken-Luik is ook meer een tactische koers, vind ik."

  "Wie de grootste kanshebber is? Gilbert is misschien net niet de Gilbert van twee jaar geleden, hoewel hij zeker kans maakt. Het peloton is ook een pak internationaler. Let op de Colombianen."

  Kwiatkowski: "Ik kijk uit naar zondag"

  Michael Kwiatkowski is een van de revelaties bij Omega Pharma-uick Step dit voorjaar. "Ik heb vrijdag een goeie training afgewerkt op het parcours", zegt de Pool.

  "Ik kijk echt uit naar de koers zondag. De finale is anders zonder de Roche aux Faucons. Maar ik kan niet vergelijken, want in 2012 gaf ik op nog voor de finale begon. Voor mij wordt alles nieuw dus. Ik zal mijn best doen, samen met de ploeg."

  "Het team zal voor Michal rijden. Hij is onze kopman", zegt ploegleider Davide Bramati. "De ploeg is gemotiveerd om hem te helpen. Het zal lastig zijn om de koers te controleren, maar wij willen echt een goed resultaat neerzetten."

  Contador: "Ik verwacht dezelfde namen als woensdag"

  Alberto Contador is een van de vele grote namen aan de start. "De finale zal anders zijn", zegt de Spanjaard.

  "De kans is groot dat we met een peloton aan de voet van de Saint-Nicolas staan. Ik heb de laatste 80 kilometer verkend. De Colonster (die in de plaats komt van de Roche, red), is breed. Een ploeg kan de koers daar controleren."

  "Ik verwacht zondag dezelfde namen als woensdag."