• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort: "Nieuwe finale is goed voor Gilbert"

  Maxime Monfort kent de nieuwe finale op zijn duimpje.

  De finale van Luik-Bastenaken-Luik ziet er dit jaar anders uit. De voorlaatste helling, Roche aux Faucons, heeft door wegwerkzaamheden plaatsgemaakt voor de minder slopende Côte de Colonster. RadioShack-renner Maxime Monfort, die op een steenworp van de nieuwe helling woont, wikt en weegt de vernieuwde finale.

  "De Roche aux Faucons is moeilijker en selectiever dan de Côte de Colonster. Die is weliswaar langer, maar minder steil. Een groepje dat wat voorsprong heeft, heeft nu meer kans om te overleven", vertelt Monfort in Het Nieuwsblad.

  "Bij de favorieten is de kans kleiner dat de beslissing valt op de Côte de Colonster. Ik zie een groep van 30 à 40 renners samenblijven om het dan uit te vechten op de Côte de Saint-Nicolas, de slothelling. En dat is een klim die Philippe Gilbert ligt. Het nieuwe parcours is dus in zijn voordeel."