• home
 • video
 • pas verschenen

  De Wolf: "Het wordt lastig voor de Belgen"

  Dirk De Wolf wikt en weegt voor Luik-Bastenaken-Luik.

  Philippe Gilbert in 2011, Frank Vandenbroucke in 1999 en Dirk De Wolf in 1992, dat zijn de laatste Belgische winnaars van Luik-Bastenaken-Luik. De Wolf blikt bij Sporza vooruit op de koers van zondag.

  De Wolf denkt dat Luik-Bastenaken-Luik met de hertekende finale minder zwaar wordt. "De Roche aux Faucons was een van de lastigste hellingen waar de voorbije jaren de beslissing viel. Nu zal het toch anders zijn dan de afgelopen jaren. Ik vind het nu iets minder lastig, maar Luik blijft altijd een zware wedstrijd", zegt hij.

  "Dit jaar wordt het wellicht afwachten tot de lastige strook na de Redoute en vooral de Saint-Nicolas. Daar gaan de beteren proberen weg te rijden van de rest."

  "Bij die beteren reken ik Rodriguez, Moreno, Valverde, BMC met Gilbert en Van Avermaet, Betancur en de andere Colombianen, Gerrans en enkelen uit de tweede rij zoals Iglinski en Kirijenka."

  De Wolf ziet in zijn voormalige poulain Philippe Gilbert natuurlijk een van de favorieten. "Maar het zal niet makkelijk worden", waarschuwt hij. "Het is voor Gilbert de laatste kans op een voorjaarszege. Dat hij thuis rijdt, is wel een voordeel. Zijn kansen in Ans zijn sowieso groter dan die in Hoei (in de Waalse Pijl, red) waren."

  "Voor de rest wordt het voor de Belgen moeilijk om te winnen. Jelle Vanendert maakt misschien kans om voor de zege te strijden, maar dan moet hij met een groepje zien weg te glippen tussen de Redoute en de Saint-Nicolas. Hij zal wel niet de enige zijn die wil anticiperen."