• home
 • video
 • pas verschenen

  Bauwens laat Europese titel glippen

  Jean-Pierre Junior Bauwens (rechts) verliest van Ruben Nieto.

  0 / 0

  Jean-Pierre Junior Bauwens (rechts) verliest van Ruben Nieto.

  Jean-Pierre Junior Bauwens heeft zijn kamp om de Europese titel bij de superlichtgewichten verloren. Tegen de Spanjaard Ruben Nieto verloor de Belg na beslissing van de scheidsrechters. "Dit is zeker niet het einde van mijn carrière", zegt de 25-jarige bokser.

  Bauwens (25) mocht rekenen op een vol Tolhuis in Gent, maar lag onder in de eerste rondes. Bauwens ging zelfs vroeg tegen het canvas. Daarna knokte hij zich weer in de wedstrijd. Bauwens was de evenknie van Nieto, tot de tiende ronde.

  Toen blesseerde Bauwens zich aan zijn voet. Boksminnend Gent hield zijn adem in. Een opgave dreigde even.

  Bauwens zette door tot de twaalfde en laatste ronde, maar de kamprechters beslisten in het voordeel van Nieto.

  "Dit is een leerschool voor mij. Ik heb niet naar mijn trainer geluisterd. Ik had meer op afstand moeten blijven. Ik heb te veel op karakter willen boksen. Dat moet ik afleren", zegt Bauwens aan Sporza.

  "Ik ging snel neer. Toen had ik mijn dekking wat verwaarloosd, maar ik heb goed gereageerd. Daarna ging het beter, maar in de tiende ronde heb ik mij geblesseerd. Vanaf dat moment moest ik op één been vechten."

  "Dit is zeker niet het einde van mijn bokscarrière. Ik ben nog maar 25 jaar en heb nog alle kansen. Ik kan alleen maar beter worden."

  Bauwens moet nu rusten met zijn voetblessure. "Ik mag zes weken niks doen. Daarna bekijken we de situatie met mijn team maar ik wil zeker revanche."

  De Kerpel: "Spanjaard was een klasse beter"

  "Junior heeft terecht verloren, hoewel hij fantastisch terugkwam", zegt ex-bokser Freddy De Kerpel.

  "Het was een keiharde wedstrijd, maar Nieto was een klasse beter. Junior heeft vandaag meer klappen gekregen dan in al zijn vorige kampen samen."

  "Vooraf dacht ik dat Bauwens zeker zou winnen. Dit was de eerste stap naar de Europese top en die stap heeft hij niet gemaakt. Hij heeft misschien al te vaak voor te makkelijke tegenstanders gekozen."

  "We hebben vandaag helaas zijn limieten gezien. Hij heeft het moeilijk als hij achteruit moet boksen. Dan moet hij de hele tijd incasseren en heeft hij geen antwoord. Vooruit was het positief, maar op dit niveau moet je de twee kunnen."

  "Het zal tijd kosten om terug te komen"

  "Het was intens op elk vlak", zegt bokskenner Jef Van Driessche.

  "Ik bewonder Bauwens voor zijn mentale weerbaarheid. Volgens de dokter zouden zijn ligamenten gescheurd zijn. Hij moest bijna op één been boksen op het eind. Nieto heeft ons verrast, maar de uitslag is correct. Hij was sterker dan Bauwens."

  "Nu moet Junior een periode van rust inbouwen. Hij moet proberen terug te komen, maar het zal veel tijd kosten."