• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanoppen: "Weten perfect waarmee we bezig zijn"

  Heeft Vanoppen (r) nog een goocheltruc achter de hand?

  Beerschot heeft twee weken om zijn dossier bij het BAS, zijn laatste strohalm op redding, voor te bereiden. Voorzitter Patrick Vanoppen blijft zichzelf en houdt de moed erin. Het geloof in een goeie afloop bij supporters en jeugdspelers is een pak minder.

  Straffe stoot gisteren van Beerschot. De club daagde zelfs niet op bij de bond voor haar beroep bij de licentiecommissie. Logisch gevolg: geen licentie. Alleen het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) kan nu nog redding brengen.

  Gazet van Antwerpen kon Patrick Vanoppen strikken voor een reactie. De voorzitter ziet zwarte sneeuw dezer dagen, maar houdt de moed erin. "Maak u geen zorgen, we weten perfect waar we mee bezig zijn", blijft Vanoppen zichzelf. "Dit was ingecalculeerd."

  "Ik geloof nog rotsvast in een oplossing. Vooral omdat ik weet hoe hard we achter de schermen werken. Dat geeft me vertrouwen. Over de opties wil ik niets kwijt. Er zijn al veel leugens verteld."

  Intussen proberen de spelers zich voor te bereiden op de cruciale match van zaterdag op Cercle Brugge. Als Beerschot verliest, degradeert het.

  "Al minstens 40 jeugdspelers vertrokken"

  De financiële problemen van Beerschot zorgen niet alleen voor weemoed bij de supporters, maar ook voor een leegloop bij de jeugdploegen van de club.

  "Al minstens 40 spelertjes zijn vertrokken", zegt jeugdcoördinator Steven Smet.

  "Normaal verliezen we een tiental spelertjes per jaar, maar nu is dat al een pak meer. De meesten kiezen voor KV Mechelen of Waasland-Beveren. We kunnen de ouders niks kwalijk nemen."

  "Op dit moment kan de club geen verhaal voor de toekomst bieden. Het staat nu al vast dat we een enorme inhaalbeweging zullen moeten maken. In één seizoen is dit niet recht te trekken."