• home
 • video
 • pas verschenen

  Trompet: "Verrast door rood Deschacht"

  Joren Trompet neemt het op voor Olivier Deschacht.

  Olivier Deschacht slikte tegen Lokeren zijn tweede rode kaart van het seizoen én uit zijn carrière. "Slachtoffer" Jore Trompet van Lokeren vond het een strenge sanctie. Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo verdedigt zijn beslissing.

  Olivier Deschacht wou zijn carrière graag zonder rode kaart afsluiten. Sinds zijn uitsluiting op AA Gent kon dat niet meer. Tegen Lokeren kreeg hij voor een tackle op de bal en het been van Lokeren-invaller Jore Trompet zelfs een nieuwe rode kaart.

  "Deschacht kon mijn pass intercepteren en gaat iets te ver door. We gaan samen te hard naar de bal. Het was een zware tackle. Ik heb het zeker gevoeld", zegt Trompet.

  "Ik was wel verrast toen de scheidsrechter rood trok. Een gele kaart was voldoende, maar als de ref vond dat hij met zijn twee voeten vooruit tackelt en rood geeft, moeten de spelers dat aanvaarden. Een schorsing hoeft wel niet."

  Nzolo: "Heb het publiek even gegroet"

  Jérôme Nzolo was de man die rood trok voor Olivier Deschacht. Het Anderlecht-publiek was het niet eens met die kaart en riep daarna ironisch: "Allez allez Jérôme". "Deschacht verdiende rood", zegt Nzolo in Le Soir.

  "De intensiteit en hoogte van zijn zool verantwoorden de sanctie.

  "Ik heb gehoord dat het publiek daarna mijn naam scandeerde. Ik weet dat het ironisch was, maar het is fantastisch om je naam door het stadion te horen galmen. Het heeft me zeker niet van slag gebracht. Ik moest lachen en heb het publiek zelfs even gegroet."