• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippaerts wordt opgevist voor WB-finale

  Philippaerts legt de lat hoog voor de WB-finale.

  Er neemt dan toch een Belg deel aan de Wereldbeker-finale jumping in Göteborg volgende week. Ludo Philippaerts is opgevist, nadat enkele ruiters hadden afgehaakt.

  De finale van de Wereldbeker jumping is in principe enkel weggelegd voor de beste 18 combinaties van het seizoen.

  Philippaerts eindigde als 24e en eerste Belg in de eindstand. Zijn beste uitslag was de tweede plaats in de meeting van Lyon. Hij had dan ook niet op een ticket voor de WB-finale gerekend, maar na een resem afzeggingen zegt hij niet nee.

  "Uiteraard ben ik heel tevreden", zegt Philippaerts. "Mijn paard Challenge van de Begijnakker heeft al ruim een maand geen wedstrijd meer gereden, maar deze kans moeten we grijpen. Mijn ambities? Moeilijk te zeggen maar ik leg de lat hoog."