• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen: "Donkerste moment komt net voor zon"

  Mathijssen: "Een wijs man zei me ooit dat het donkerste moment van de nacht net valt voor de zon opkomt."

  Beerschot krijgt voorlopig geen licentie. Ondertussen bereiden coach Jacky Mathijssen en zijn spelers zich voor op de match van zaterdag bij Cercle Brugge. "We moeten Beerschot een kans geven op de redding", zegt Mathijssen.

  Mathijssen sprak zijn spelers donderdag voor de ochtendtraining lang toe. "Ik heb de situatie geschetst zoals ze is en zoals ik ze zie. We moeten eerlijk zijn. De spelers hebben daar recht op", zegt hij aan Sporza.

  "Het perspectief is heel duidelijk. We moeten Beerschot zaterdag geven wat het verdient. En dat is een kans op de redding via de play-offs."

  Als Beerschot verliest bij Cercle is de sportieve degradatie een feit. "Ik zoek spelers die fris zijn en dash hebben", zegt Mathijssen.

  "Ik proef bij de spelers dat de financiële problemen niet voor de grootste frustraties zorgen. We hebben de laatste weken zwak gespeeld. Dat moeten we gebruiken om revanche te nemen op Cercle."

  "Een wijs man zei me ooit dat het donkerste moment van de nacht net valt voor de zon opkomt. Iedereen zegt dat er geen uitweg is, maar we kunnen het zelf forceren."