• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Had slechte reeks ook niet verwacht"

  "We moeten de reeks met weinig doelpunten doorbreken", zegt Van den Brom.

  Op speeldag vier van Play-off I zoekt Anderlecht tegen Lokeren naar zijn eerste zege. "De druk is echt niet zo groot", zegt coach John van den Brom. U kunt de wedstrijd straks volgen op Radio 1 en in het Match Center.

  Anderlecht trok op afzondering om de wedstrijd tegen Lokeren voor te bereiden. "Maar dat heeft niks met de situatie te maken. We spelen drie matchen in één week. We willen gewoon dat alle spelers goed drinken, eten en slapen", zegt John van den Brom.

  "Ik kan nog weinig over mijn basisopstelling zeggen. Ik denk dat alle spelers graag willen spelen, maar ik kan wel begrijpen dat het even zwaar wordt voor enkele jongens. Maar dan moeten ze het wel zeggen."

  "Een 4-3-3 of met twee spitsen? Ik vind 4-3-3 onze beste bezetting, maar Mbokani en De Sutter vonden elkaar goed in de tweede helft tegen Club. Ook met twee spitsen hebben we al goede resultaten behaald."

  Anderlecht boekte een 7 op 21. Zulke slechte cijfers zijn al van 1998 onder Arie Haan geleden. "Het klopt dat dit een heel slechte periode is. Ik had dit ook niet verwacht. Maar ik wil het zeker niet dramatiseren. In het begin van het seizoen ben ik ook niet euforisch geworden."

  Van den Brom rekent tegen Lokeren op een sterke prestatie van zijn spelers. "Ze weten wat ze moeten doen", vertelt de Anderlecht-trainer. "De druk is echt niet zo groot. Bijna iedereen is hier al eens kampioen geworden."

  "Voor de match tegen Club zei ik dat we een 6 op 6 wilden. Dat kan nu niet meer, maar de leidersplaats en onze tweede helft hebben ons vertrouwen gegeven. We zullen er staan."

  "Voor de play-offs sprak manager Herman Van Holsbeeck over een referentiematch. Die hebben we inderdaad eens nodig. We moeten de reeks met weinig doelpunten doorbreken. Als dat lukt, zal het weer gaan draaien."

  Maes: "We moeten Anderlecht doen twijfelen"

  Lokeren begon met veel ambities aan Play-off I, maar na een 1 op 9 is het voorlopig nog altijd zesde. "We hebben maar één resultaat nodig om weer mee te doen", zegt coach Peter Maes in Gazet van Antwerpen.

  "Het is jammer dat we nog niet konden winnen. We verdienden zeker meer. We kwamen in elke match op voorsprong, maar we konden het nog niet afmaken."

  "We gaan ons niet aanpassen aan de dreigende crisis in Anderlecht. We moeten onze momenten pakken en hen doen twijfelen. Alles hangt af van welk Anderlecht we krijgen. Als ze echt goed zijn, kun je hen geen pijn doen. Het brandt op dit moment in Anderlecht. Als ze niet winnen, zitten ze in grote problemen. Op zulke momenten kunnen ze iets meer."