• home
 • video
 • pas verschenen

  United ziet stadsgenoot City weer wat naderen

  Van Persie redt een punt voor United.

  Krijgt Manchester United titelstress in Engeland? Het verspeelde alvast punten tegen West Ham en ziet rivaal Manchester City tot op 13 punten naderen. De ploeg van kapitein Vincent Kompany klopte Wigan met een late goal van Tevez en heeft nog een match te goed. Chelsea staat stevig derde.

  Manchester United keek bij West Ham zelfs twee keer tegen een achterstand aan. Valencia en Van Persie moesten doelpunten van Vaz Te en Diamé uitvegen. 

  De 2-2 van Van Persie zorgde bovendien voor heel wat opschudding, want hij leek offside te staan toen hij scoorde. Hij tikte de bal in de rebound binnen toen een schot van Kagawa via beide palen voor zijn voeten belandde.

  Maar verder dan de 2-2 kwam United niet. Omdat City met 1-0 Wigan klopte, ziet het weer wat van zijn bonus weggeknabbeld worden.

  In City-Wigan, een generale repetitie voor de FA Cup-finale, bleven doelpunten lang uit. Wigan zette wel enkele keren Joe Hart aan het werk. City, met Kompany de hele match op het veld, sloeg toe in de slotfase. Tevez (kleine foto) bezorgde City een 8e zege op 9 duels en geeft een goedgelovige City-fan weer wat titelhoop.

  Chelsea heeft dan weer een optie op de derde plaats genomen. Via Luiz (na assist van Hazard) en twee doelpunten van Terry zette het Fulham weg: 0-3.