• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma zorgt voor stadsderby in bekerfinale

  Roma wint bij Inter en haalt de bekerfinale.

  AS Roma heeft na de heenmatch ook de return tegen Inter in de halve bekerfinales gewonnen. Het mag zich opmaken voor een beladen finale, want daarin wacht stadsrivaal Lazio. De finale wordt ook in Rome afgewerkt, op 26 mei.

  Inter geloofde er na de 2-1-nederlaag uit de heenmatch nog in. Toen Jonathan voor de 1-0 zorgde, was het ook virtueel finalist.

  Maar de 52.364 toeschouwers zagen hoe het fout liep. Destro scoorde twee keer en een knappe trap van Torosidis zorgde voor de 1-3, wat het licht uitdeed bij Inter.

  Alvarez maakte nog de 2-3, maar dat zal wellicht niet genoeg zijn om het vel van zijn coach te redden. Het wordt Stramaccioni heet onder de voeten na een vijfde nederlaag in zes matchen.

  Vooral Mattia Destro had een reden om extra na te genieten. Als ex-jeugdspeler van Inter kon hij zijn hartje ophalen met twee doelpunten.

  "Ik wilde vandaag spelen en scoren. Nu wacht een enorm belangrijke finale die we willen winnen. Ik heb inderdaad in de jeugdreeksen van Inter gespeeld. Ze wilden me niet houden en daar leg ik me bij neer", zegt Destro.

  Inter - Roma 2-3 (heen 1-2)

  Doelpunten: Jonathan 1-0, Destro 1-1 en 1-2, Torosidis 1-3, Alvarez 2-3