• home
 • video
 • pas verschenen

  Radzinski: "Van Lierse weer een topploeg maken"

  V.l.n.r.: technisch directeur Tomasz Radzinski, voorzitter Maged Samy, pr- en commercieel man Walter Grootaers.

  Tomasz Radzinski is de nieuwe technisch directeur van Lierse. En Walter Grootaers gaat er aan de slag als commercieel verantwoordelijke en hoofd public relations. De twee werden vandaag voorgesteld. En ze tonen veel ambitie. "We willen over enkele jaren voor Play-off I spelen."

  Radzinski (39) speelde van 2008 tot 2011 in de spits bij Lierse. De Poolse Canadees, die in ons land ook voor Germinal Ekeren, Anderlecht en Waasland-Beveren voetbalde, volgt Egyptenaar Hamed Ramzy op.

  Grootaers (58), zanger, presentator en gemeenteraadslid in Lier, werkte al langer mee achter de schermen. Hij komt in de plaats van CEO Jesse De Preter, die uit onvrede met het beleid van Maged Samy opstapte.

  "De voorzitter vroeg me een meer officiële rol op te nemen, vooral in de opbouw naar volgend seizoen", zegt Grootaers. "Ik heb de voorbije jaren van dichtbij zijn visie gevolgd aangaande de opleiding van jongeren."

  "Er zijn drie academies en die beginnen stilaan hun vruchten af te werpen. Naar het einde van volgend seizoen zullen de jongeren stilaan komen aansluiten bij de eerste ploeg. Daar wil ik graag aan meewerken."  

  Over een nieuwe coach was er nog geen nieuws. Interim-coaches Eric Van Meir en Daniel Simmes blijven voorlopig op post. "We willen snel een nieuwe trainer", zegt Grootaers. "Maar werken niet overhaast."

  "We zoeken iemand met ervaring. Onze nieuwe coach moet een band hebben met de Belgische competitie. Hij moet onze visie delen en weten dat er jeugd op komst is uit onze opleiding."

  Radzinski: "Er zijn versterkingen nodig"

  Tomasz Radzinski kijkt uit naar zijn nieuwe leven naast het veld. "Mijn belangrijkste taak is nu om een goede ploeg te maken", zegt hij aan Sporza.

  "Twee jaar geleden kreeg ik dit aanbod al eens, maar toen vond ik het te vroeg. Ik wou nog te graag spelen. Nu ben ik klaar voor de uitdaging. Ik zal moeten groeien, maar met mijn 19 jaar ervaring als speler moet het lukken."

  "De volgende dagen ga ik de kern evalueren. Er zijn zeker versterkingen nodig. Over enkele jaren moeten we voor Play-off I kunnen spelen. Lierse moet weer een topploeg worden."