• home
 • video
 • pas verschenen

  White Star Woluwe verliest vier punten

  White Star Woluwe heeft financiële en sportieve problemen.

  Drie uitslagen van de financieel geplaagde tweedeklasser White Star Woluwe worden omgezet in forfaitscores. De club verliest de wedstrijden tegen Oostende, Brussels en Oudenaarde, omdat het niet-speelgerechtigde spelers opstelde. Nu wil Woluwe het seizoen uitspelen met vrijwilligers.

  White Star Woluwe verliest vier punten voor de groene tafel. Aan de oorzaak ligt een fout met de licenties van spelers.

  De Brusselse club won tegen Oudenaarde met 1-0, deelde de punten na een 2-2-gelijkspel tegen Oostende en verloor de wedstrijd tegen Brussels met 3-0.

  Vrijwilligers

  Ondanks de financiële en sportieve problemen zal White Star Woluwe proberen om het seizoen in tweede klasse nog uit te spelen. De club, die maandag besliste om in vereffening te gaan, moet dan wel op de goodwill van zijn spelers rekenen.

  De spelers en het management van Woluwe werden dinsdag door vereffenaar Louis Derwa ingelicht over de situatie. De spelers mogen zelf beslissen of ze woensdag in Lommel en zondag tegen Eupen nog op het veld komen. Ze doen dat dan wel op vrijwillige basis.

  Als Woluwe niet meer zou aantreden in de komende speeldagen, dan worden alle uitslagen van de ploeg geschrapt.

  "450.000 euro nodig"

  Volgens vereffenaar Louis Derwa is er nog hoop voor Woluwe: "Als er een investeerder zou komen die 450.000 euro ophoest, kan Woluwe vanaf nul herbeginnen. Maar dat zou verbazingwekkend zijn."

  "Met dat geld zou de club zijn activiteiten kunnen voortzetten en ook aanspraak maken op een licentie." Zonder dat geld, krijgt iedereen zijn C4.