• home
 • video
 • pas verschenen

  Washington kiest voor Meesseman: "Geweldig"

  De Washington Mystics hebben twee seizoenen de rechten op Emma Meesseman (19).

  Treedt Emma Meesseman straks in de voetsporen van Ann Wauters in de WNBA, de vrouwelijke tegenhanger van de NBA? Het 19-jarige Belgische toptalent werd gisteren gedraft door de Washington Mystics. "Een droom komt uit", reageert de center.

  Meesseman kan op haar jonge leeftijd al een pak adelbrieven voorleggen. Ze is de Belgische Speelster van 2012, nadat ze Ieper naar de titel en de beker had geloodst. In 2011 won ze het EK -18 met België. Ze werd er MVP en later dat jaar verkozen tot Europese Belofte van het Jaar.

  Momenteel speelt ze in Frankrijk bij Villeneuve d'Ascq, een tussenstap op weg naar Spartak Moskou in Rusland. Ze draait dit seizoen aan een gemiddelde van 12,3 punten en 6,9 rebounds per wedstrijd.

  De Mystics kozen Meesseman in de tweede ronde van de draft. Onze landgenote is in de wolken. "De beste manier om je dromen te laten uitkomen, is door 's ochtends op te staan", twittert ze. "Ik deed dat zonet en het voelt geweldig!"

  Het Amerikaanse team heeft twee seizoenen de rechten op de Belgische. Het WNBA-seizoen begint op 24 mei. Meesseman kan kiezen: dit jaar al meedoen aan de prestigieuze competitie of haar deelname eventueel met een jaar uitstellen. Dan zou ze in juni met de nationale ploeg kunnen spelen in de kwalificatiecampagne voor het EK 2015.

  Meesseman is de derde Belgische speelster die gedraft wordt in de WNBA. Ann Wauters was nummer één van de draft in 2000, toen ze gekozen werd door Cleveland. Detroit Shock koos in 2002 voor Kathy Wambé, maar die stak uiteindelijk de grote plas niet over.