• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert: "Ik kan de Waalse Pijl winnen"

  Jelle Vanendert: "Als je vierde kan worden, dan kan je ook winnen."

  Twee jaar geleden werd Jelle Vanendert zesde op de Muur van Hoei, vorig jaar vierde. Dit jaar droomt de Lotto-Belisol-renner van het hoogste schavot in de Waalse Pijl. Aanstormend talent Tim Wellens zal hem bijstaan.

  Jelle Vanendert heeft een plan. "De Muur van Hoei ligt mij. Als de omstandigheden goed zijn, is aanvallen de beste optie", weet hij.

  "Je moet wel opletten dat je niet te vroeg wegspringt op de Muur. Het is een lange en steile klim waar je het risico loopt om stil te vallen. Het is wachten op het juiste moment en hopen dat je de sterkste bent.”

  "Ik mik op de top tien, maar hoop op meer. Als je vierde kan worden, dan kan je ook winnen. Rodriguez is een renner die de Muur van Hoei nog beter ligt, maar als ik een hele goede dag heb kan ik de Waalse Pijl zeker winnen."

  "Naast de usual suspects Gilbert en Valverde verwacht ik morgen ook Nairo Quintana (de winnaar van de Ronde van het Baskenland, red.)."

  Wellens: "Favoriete race"

  Tim Wellens is woensdag de joker van Lotto-Belisol. Het 21-jarige klimtalent woont in de streek. "Ik woon niet ver van Hoei en rijd regelmatig op het parcours van de Waalse Pijl", vertelt Wellens.

  "De Muur heb ik al dikwijls op training beklommen, maar dat is anders dan tijdens een wedstrijd. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn twee van mijn favoriete races."

  "Ik kijk uit naar mijn eerste Waalse Pijl, zeker omdat ik in de Brabantse Pijl vorige week toch wel in goede vorm verkeerde."

  "Onze kopman is uiteraard Jelle Vanendert, ik ga mee om hem te helpen. Ofwel ga ik mee in een ontsnapping ofwel steun ik Jelle in het peloton. We moeten zorgen dat hij steeds goed voorin gepositioneerd zit."