• home
 • video
 • pas verschenen

  Truyens: "Ik maak kans op een medaille"

  Donna-Donny Truyens is ontspannen in Moskou.

  Vanaf woensdag wordt in Moskou het EK turnen afgewerkt. Voor België turnt Donna-Donny Truyens op het paard met bogen. Jimmy Verbaeys en Daan Kenis komen allround in actie.

  Dirk Van Meldert is de coach van de Belgische delegatie in Rusland. Hij is hoopvol over de prestaties van zijn mannen. "We mikken op een toestelfinale en één of twee medailles in het allroundtoernooi", zegt Van Meldert aan Sporza.

  "Als Donna-Donny Truyens zijn oefening kan afmaken, zit hij sowieso in de finale. Zijn ambities liggen bij de medailles. Tot nu toe is dat nog niet gelukt, maar misschien kan het nu wel. Hij is goed in vorm."

  "Met Jimmy Verbaeys en Daan Kenis hebben we twee goede allrounders. Jimmy is een jonge en goede turner. Hij is wat rijper geworden. Hij kan hier vooruitgang boeken."

  "Kenis maakt de overstap van de junioren, maar hij is geen kind meer. Hij heeft de overstap naar de senioren goed verteerd."

  "Voor de toekomst willen we een stevige mannenploeg opbouwen. Als we met een groep van twaalf turners goed kunnen werken, kunnen we weer enkele stappen zetten."

  Truyens: "Wil heel ontspannen blijven"

  Donna-Donny Truyens (24) turnt in Moskou al op zijn zevende EK. "Ik wil vooral een goede oefening turnen en niet te veel aan het resultaat denken", zegt hij aan Sporza.

  "Ik leg mezelf druk op, maar die mag niet negatief werken. Ik wil heel ontspannen blijven. Ik wil natuurlijk graag de kwalificaties overleven. Ik heb veel ervaring en wil mijn resultaten uit het verleden bevestigen. Ik maak een kansje op een medaille."

  "In de toekomst wil ik een voortrekkersrol spelen voor België. We hebben al stappen gezet, maar er is nog werk."

  Verbaeys: "EK is tussenstap naar Antwerpen"

  Jimmy Verbaeys haalde op de Olympische Spelen de allroundfinale. Op het EK wil hij bevestigen. "Ik wil het aanpakken zoals op de Spelen", zegt hij aan Sporza.

  "Toen had ik ook niet zo veel verwachtingen en is alles goed gekomen. Ik mik weer op de allroundfinale. Na Londen had ik nood aan vakantie. Ik heb wat rust genomen, maar ben wel blijven turnen."

  "Ik heb geleerd dat ik hard moet werken. Dit EK is een tussenstap naar het WK in Antwerpen in oktober, maar ik wil nu al tonen dat ik bij de top behoor."

  Kenis: "Wil mij van mijn beste kant laten zien"

  Daan Kenis turnt in Moskou zijn eerste grote toernooi. "De aanpassing aan de senioren is groot. Conditioneel is het zwaarder dan bij de junioren", zegt hij aan Sporza.

  "Ik kan nog veel vooruitgang boeken. Ik wil mij op mijn eerste EK van mijn beste kant laten zien. In de toekomst droom ik van de top 10 en meer op toptoernooien."