• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Hermans: "De Muur van Hoei ligt me"

  Ben Hermans trekt ten aanval in de Amstel Gold Race.

  Zondag heeft Ben Hermans zich getoond in de Amstel Gold Race. In de Waalse Pijl wil de RadioShack-renner weer zijn kans gaan. Over zijn ploegmaat Andy Schleck zegt Hermans: "Hij is beter dan je denkt."

  In de Amstel Gold Race plaatste Ben Hermans net voor de Cauberg een tegenaanval. Hij beende de achtervolgers van Kreuziger bij, maar daarna was de tank leeg. Hermans finishte als 29e.

  "Die aanval geeft me moed voor de komende koersen", vertelt Hermans aan Sporza.

  "Zondag was Gallopin onze kopman, maar die bleek slechter dan ik. Daarom hoop ik woensdag op een hogere rol in de Waalse Pijl."

  "De aankomst in Hoei ligt me ook, er kan een top 10 inzitten. Ik weet wel dat ik Gilbert of Rodriguez niet kan kloppen."

  "Ik denk dat Philippe Gilbert de favoriet is. Er zat toch veel snee op zijn demarrage in de Amstel Gold Race."

  "Andy kijkt uit naar Luik"

  Waar denkt Ben Hermans dat zijn ploegmaat en RadioShack-boegbeeld Andy Schleck staat?

  "Hij start omdat deze koersen hem liggen. Maar hij is realistisch en beseft dat hij nog niet goed genoeg is om echt uit te pakken."

  "In de Amstel had Andy ook al goeie benen en ik denk dat hij beter is dan de meeste mensen denken", zegt Hermans. "Hij kijkt al uit naar Luik-Bastenaken-Luik. Dan zie je hem misschien wel in een aanval."

  "Het kan Andy dit jaar niet schelen op welke plaats hij eindigt in deze klassiekers. Hij wil gewoon wat vertrouwen opdoen voor de komende maanden."