Bayern München raast naar bekerfinale

di 16 april 2013 22:26
Met drie doelpunten in zeven minuten zet Mario Gomez de 6-1 op het bord.
Bayern München speelt begin juni de Duitse bekerfinale in Berlijn. Wolfsburg kreeg zes goals om de oren in de halve finales. Invaller Mario Gomez scoorde een zuivere hattrick in de slotfase. Tegenstander in de finale wordt Stuttgart of Freiburg. Zij spelen woensdag.

Bayern kan dit seizoen nog steeds de triple winnen. Na de titel in de Bundesliga en de halve finales in de Champions League, mag het team zich nu opmaken voor de Duitse bekerfinale.

In de eerste helft speelde Wolfsburg nog goed mee in München. De 2-1 van Diego net voor de rust gaf de Volkswagen-club nog hoop. De snelle 3-1 van Shaqiri in de tweede helft sneed de bezoekers de adem af. Invaller Gomez besloot de wedstrijd met een zuivere hattrick. Hij scoorde drie keer in zeven minuten: 6-1.

Rode Duivel Daniel Van Buyten (foto) speelde de hele wedstrijd voor Bayern, net als Dante (ex-Charleroi en -Standard). Bij Wolfsburg stond Polak (ex-Anderlecht) 73 minuten op het terrein.

Halve finales DFB-Pokal

Bayern München - Wolfsburg 6-1

Doelpunten: 17' Mandzukic 1-0, 35' Robben 2-0, 45' Diego 2-1, 50' Shaqiri 3-1, 80', 83' en 86' Gomez 4-1, 5-1 en 6-1

Stuttgart - Freiburg

woensdag

De finale is op 1 juni in het Olympisch Stadion van Berlijn. Vorig jaar won Dortmund de beker.