• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wie zijn bonus verspeelde, heeft slecht gewerkt"

  Herbert Houben: "Play-off I geeft exact wat we willen."

  RC Genk doet het (weer) uitstekend in de play-offs. Voorzitter Herbert Houben is een grote fan van het systeem. "De evaluatie die eraan komt, moet positief zijn", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Intussen werkt de club hard om coach Mario Been langer aan zich te binden.

  Herbert Houben vindt de play-offs een "prachtig" systeem. "Als je ziet dat vijf ploegen nog kans maken op de titel, moet je daar blij om zijn", vindt hij. Na een 7 op 9 doet Genk mee voor de titel.

  "Play-off I geeft exact wat we willen: meer topmatchen, meer spanning en meer sfeer. Al die kritiek op de halvering van de punten vind ik onterecht. Na 40 speeldagen is de sterkste kampioen. Punt."

  "Clubs die een grote bonus hadden voor de start van de play-offs, maar die die intussen kwijt zijn, hoeven niet te klagen over het systeem. Ze hebben gewoon slecht gewerkt."

  "De evaluatie van de play-offs moet positief zijn. En als er geraakt wordt aan de halvering van de punten, doe mij dan maar een Play-off I met iedereen op nul punten. Zoals in Play-off II."

  "Mario Been weet wat wij kunnen en wat niet"

  Genk is tevreden over het werk van trainer Mario Been en wil de Nederlander langer aan zich binden. "Zijn evaluatie van dit seizoen zal goed zijn", zegt Houben.

  Beens contract loopt in 2014 af. "We hebben al gepraat. Uit dat gesprek leid ik af dat beide partijen met elkaar willen doorgaan. Na de play-offs hebben we tijd om te praten."

  "Mijn buikgevoel zegt dat het in orde komt. Been heeft de kwaliteit om Genk een stap verder te brengen. We zullen budgetten vrijmaken voor spelers, maar we zullen ook geen risico's nemen. Mario weet wat wij kunnen en wat niet."