• home
 • video
 • pas verschenen

  Vannieuwkerke: "Colsaerts betaalt leergeld"

  Nicolas Colsaerts miste de cut op de Masters.

  De Masters in Augusta zijn een ontgoocheling geworden voor Nicolas Colsaerts. "Colsaerts heeft nu een minder moment, maar dat kan snel veranderen. Hij moet resultaten boeken voor het vertrouwen", zegt Karl Vannieuwkerke, de beste golfer van de Sporza-redactie.

  Golffans hebben genoten van een spannende apotheose van de Masters in Augusta. Helaas voor de Belgen was Nicolas Colsaerts er toen al niet meer bij. Onze landgenoot haalde na twee ronden de "cut" niet.

  "Daar moeten we eerlijk over zijn, zijn prestatie op de Masters viel tegen, maar hij heeft leergeld betaald", zegt Karl Vannieuwkerke. "Zijn eerste negen holes op de tweede dag hebben hem zijn plaats in het weekend gekost."

  "De baan waar de Masters worden afgewerkt, Augusta, is een baan die ervaring vereist en die had Colsaerts niet. Het was zijn eerste deelname."

  "Colsaerts moet vertrouwen tanken"

  Nicolas Colsaerts was de afgelopen jaren een topper op de European Tour, maar op de PGA Tour in de Verenigde Staten heeft hij het niet onder de markt. "Het niveau in de VS ligt een pak hoger", zegt Vannieuwkerke.

  "Daar spelen de besten ter wereld. Hij zal niet elke week in de top 10 eindigen, dat is onmogelijk. Daarvoor is de top op de PGA Tour veel te breed."

  "Colsaerts heeft nu een minder moment, maar daar kan snel verandering in komen. Hij moet dringend resultaten boeken voor het vertrouwen. Misschien moet hij even terug naar de European Tour om vertrouwen te tanken?"

  "Colsaerts heeft wel het spel om mee te draaien op de PGA Tour. We mogen ook niet uit het oog verliezen dat hij nog altijd 42e is op de wereldranglijst."

  "Colsaerts zal veel oefenen op tweede shot"

  De komende weken wil Colsaerts werken aan zijn "tweede shot". "Het tweede shot is de slag naar de green", legt Vannieuwkerke uit. "Die slag is heel belangrijk in golf, want het is de slag die je kansen op birdies (birdie is één slag onder par, red) oplevert."

  "Ik denk dat Colsaerts de komende weken veel gaat oefenen op slagen tussen 130 en 180 meter. Dat zijn de lange ijzerslagen die ervoor moeten zorgen dat je een kans op die birdie krijgt. Die kansen heeft hij de voorbije dagen te weinig afgedwongen."