• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweedeklasser WS Woluwe gaat in vereffening

  Woluwe: "De situatie was niet meer houdbaar."

  Het doek valt voor WS Woluwe, de tweedeklasser gaat in vereffening. Dat heeft de club, die vorige week naast een licentie greep, beslist. WS Woluwe is zesde in tweede en had de eerste periode gewonnen. Het mag niet aan de eindronde deelnemen.

  WS Woluwe heeft al een hele tijd grote financiële zorgen. Het kon het hoofd niet meer boven water houden en gooit nu de handdoek.

  Voorzitter Michel Farin was er bij Télé Bruxelles het hart van in dat een buitengewone Algemene Vergadering besliste om in vereffening te gaan."Vijftien jaar van mijn leven gaan in rook op. Maar het was tijd om de knoop door te hakken, want deze situatie was niet langer houdbaar."

  De club gaat nu op zoek naar een vereffenaar. De spelers die de volgende wedstrijden nog willen aantreden, doen dat uit vrije wil. Er worden geen spelers meer betaald.

  Woluwe zal dus uit de tweede klasse verdwijnen en mag ook niet deelnemen aan de eindronde. Dat zet de weg open voor STVV, dat nu de beste papieren heeft om met Moeskroen, Westerlo en de winnaar van Play-off III (Cercle-Beerschot) de eindronde te spelen.

  Mazzu: "Niet verrast, wel verslagen"

  Felice Mazzu (kleine foto), de coach van WS Woluwe, reageert ontgoocheld bij de RTBF. "Ik ben niet verrast, wel verslagen. De omstandigheden waren niet ideaal, maar ik had toch gehoopt dat we het seizoen op een normale manier zouden kunnen afmaken. Vanaf het moment dat de spelers hun C4 krijgen, kunnen ze op zoek gaan naar een nieuwe club."