• home
 • video
 • pas verschenen

  Hendrik Tuerlinckx is Volleyballer van het Jaar

  Tuerlinckx wint ook een individuele prijs.

  Hendrik Tuerlinckx, hoofdaanvaller van landskampioen volleybal Roeselare, is voor het eerst uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hij bleef met een verpletterende voorsprong zijn ploegmaat Eemi Tervaportti voor. Bij de vrouwen ging Kieldrecht-speelster Sarah Smits met de hoogste eer aan de haal.

  Roeselare heeft het hele seizoen gedomineerd in de hoogste klasse. Het verzekerde zich zaterdag van de dubbel, door Maaseik op te volgen als landskampioen.

  De motor van Roeselare was de 25-jarige Tuerlinckx, die als hoofdaanvaller zaterdag nog het beslissende punt scoorde. De belangrijke rol van Tuerlinckx werd nu ook in een individuele prijs vertaald.

  Tuerlinckx won de trofee voor Speler van het Jaar met een grote marge. Hij kreeg 323 punten en dat waren er 185 meer dan de tweede Eemi Tervaportti. Ook de Fin komt uit voor Roeselare.

  Hendrik Tuerlinckx reageerde trots bij Sporza: "Of ik deze trofee verwacht had? Ik wist wel dat ik een goed seizoen gespeeld heb, maar je gaat er nooit van uit."

  "Ik ben heel gelukkig met deze prijs. Het is toch een extra beloning naast de titel. Ik heb dit seizoen een stap vooruitgezet omdat ik de onregelmatigheden uit mijn spel heb gekregen."

  Uitslag Speler van het Jaar

  1. Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) - 323 punten
  2. Eemi Tervaportti (Fin/Roeselare) - 138
  3. Jelte Maan (Ned/Maaseik) - 50
  4. Kevin Klinkenberg (Maaseik) -31
  5. Joppe Paulides (Roeselare) - 30
  6. Kristof Hoho (Menen) - 29

  Smits wint nipt bij de vrouwen

  Bij de vrouwen was de strijd om de trofee spannender. Sarah Smits van Kieldrecht won nipt. "Ik was al verrast dat ik bij de laatste drie was. Toen ik mijn naam hoorde, was dat pas echt een grote verrassing."

  "Eigenlijk stak niemand er echt bovenuit dit seizoen. Misschien is dit wel een beloning omdat ik al vijf seizoenen een stabiel niveau haal. Ook nu ben ik bezig aan een regelmatig seizoen."

  Meer uitslagen:

  Speelster van het Jaar:
  1. Sarah Smits (Kieldrecht) 137 punten
  2. Lore Gillis (Oudegem) 123
  3. Lise De Valkeneer (Gent) 119

  Coach van het Jaar (m):
  1. Emile Rousseaux (Roeselare) 217 punten
  2. Alain Dardenne (Menen) 108
  3. Brecht Van Kerckhove (Maaseik) 86

  Coach van het Jaar (v):
  1. Stijn Morand (Gent) 191 punten

  Rookie van het Jaar (m):
  1. Tomas Rousseaux (Roeselare) 21 punten

  Rookie van het Jaar (v):
  1. Kaja Grobelna (Kieldrecht) 29 punten