• home
 • video
 • pas verschenen

  "Had penalty kunnen fluiten voor Anderlecht"

  Dieumerci Mbokani begrijpt het niet.

  Eén van de gespreksonderwerpen na de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (1-1) was de niet-toegekende strafschop op Dieumerci Mbokani. "Ik had kunnen fluiten, maar voor mij was het geen strafschop", zegt scheidsrechter Johan Verbist.

  Net na de rust trapte Club Brugge-verdediger Donk Anderlecht-spits Mbokani aan in het strafschopgebied. Anderlecht schreeuwde moord en brand, maar scheidsrechter Johan Verbist (foto) wees niet naar de stip.

  "Ik had kunnen fluiten, maar ik heb die fase anders beoordeeld. Voor mij was dat geen strafschopfout", zegt Verbist, die de beelden ondertussen bekeken heeft, aan Sporza.

  "Ik zeg niet dat Donk Mbokani niet raakte, maar ik vond dat geen fout. Op het moment dat Donk de bal wilde wegtrappen, dook Mbokani uit zijn rug. Hij raakte Mbokani op het lichaam."

  "Ik stond goed geplaatst om de fase te beoordelen. Kljestan liep even voor me, maar dat beïnvloedde mijn beslissing niet. Ik was zeker van mezelf."

  "Kan Van den Brom begrijpen"

  Anderlecht-coach John van den Brom was furieus. "Na de match heb ik hem eventjes gezien", zegt Johan Verbist. "Ik kan zijn reactie begrijpen. Het zijn play-offs en hij zag een mogelijkheid, die al dan niet door een correcte beslissing wegviel. Dan treedt frustratie op."

  Kijk vanavond naar Extra Time, om 21.40u op Canvas. Frank Raes praat met zijn gasten na over de topper.