• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar: "Zonder fotograaf stond ik op podium"

  Zdenek Stybar reed een ijzersterke Parijs-Roubaix.

  Het is voorlopig niet het seizoen van Omega Pharma-Quick Step. Ook in Parijs-Roubaix kreeg de ploeg weer af te rekenen met een stevige portie tegenslag. Stijn Vandenbergh en Zdenek Stybar zaten in de finale in de kopgroep, maar Vandenbergh viel en Stybar botste.

  Van alle uitdagers van Fabian Cancellara maakte Zdenek Stybar wellicht de beste indruk. De Tsjech kon als enige het wiel van de Zwitser houden toen die naar koplopers Vanmarcke en Vandenbergh reed. Maar na een botsing met een fotograaf moest Stybar de kopgroep laten gaan.

  "Zonder die stomme fotograaf stond ik op het podium", jammert Stybar (foto). "Ik bleef haperen en moest Cancellara en Vamarcke lossen. Jammer, want ik had heel goeie benen. Ik moest alleen Cancellara volgen en wilde met hem naar Roubaix rijden."

  "Hiervoor heb ik de overstap gemaakt van het veldrijden. Ik ben ontgoocheld. Volgend jaar kom ik terug om Parijs-Roubaix te winnen, zeker weten."

  Enkele kilometers voor Stybar had ook Stijn Vandenbergh al de rol moeten lossen. Hij viel op de kasseistrook van Carrefour de l'Arbre. "Ik reed op de kant, lette even niet op en raakte een toeschouwer. Ik had misschien op de kasseien moeten blijven rijden", zoekt Vandenbergh de fout bij zichzelf.

  "Ik ben erg ontgoocheld, want ik had een plaats op het podium voor ogen. Toen ik met Vanmarcke op kop reed, voelde ik me de sterkste.

  Peeters: "Het geluk is niet aan onze kant dit jaar"

  "Ik ben toch ontgoocheld", zegt ploegleider Wilfried Peeters. "Stybar zat perfect in het wiel van Cancellara. In een spurt met zijn drieën weet je nooit. Een toeschouwer besliste daar anders over. Dat is Roubaix."

  "Vandenbergh (foto) was op dat moment ook al gevallen. We hebben het geluk niet aan onze kant dit jaar. Met twee mannen in de kopgroep hadden we kat en muis kunnen spelen. De podiumplaats van Terpstra verzacht wel de pijn."

  Terpstra: "In de Ronde van Vlaanderen reed ik slap. Ik wou laten zien dat ik nog kan fietsen. Het is super om derde te worden, maar voor de ploeg is het ook jammer dat Stybar en Vandenbergh vallen. Met twee jongens in de kopgroep waren er mogelijkheden."