• home
 • video
 • pas verschenen

  Mario Been: "We moeten geduldig zijn"

  Racing Genk en Zulte Waregem spelen om 18u de laatste match van de tweede speeldag in Play-off I. Ze strijden om de tweede en de eerste plaats. U kunt de wedstrijd straks volgen in ons Match Center.

  Racing Genk zorgde op de eerste speeldag voor de verrassing door te gaan winnen bij Anderlecht. "Nu moeten we Zulte Waregem verslaan, anders was de zege in Anderlecht zinloos", zegt Genk-trainer Mario Been.

  "Winnen op Anderlecht is altijd mooi, maar we speelden niet goed. We presteren soms nog wat te grillig. Als coach zoek ik naar mooi voetbal, maar in deze fase zijn de punten het belangrijkste."

  "We zullen geduldig moeten zijn. Zulte Waregem zal wellicht met veel volk achter de bal spelen. Ze hebben enkele spelers die graag op een fout wachten."

  "Zij kunnen vaak met dezelfde ploeg spelen. Dat is een voordeel. Maar moeten komt er druk om te presteren. Het is afwachten hoe ze daarmee omgaan. Maar dat geldt ook voor ons."

  Thorgan Hazard: "Voel mij goed bij Zulte Waregem"

  Zulte Waregem is dé revelatie van het seizoen. "Maar in Genk zullen we weer heel goed moeten zijn, als we iets willen rapen", zegt Thorgan Hazard.

  "Genk zal veel vertrouwen hebben na zijn goede start in de play-offs. Maar dat maakt weinig uit. Nu komt er elke week een interessante wedstrijd."

  "Ik zal proberen om beslissend te zijn. De coach geeft mij veel vrijheid. Samen met Franck Berrier moet ik het team doen draaien."

  Zulte Waregem huurt Hazard van Chelsea."Ik voel me goed bij Zulte Waregem", zegt de broer van Rode Duivel Eden. "Ik wil hier misschien nog een seizoen blijven, maar dat hangt ook af van Chelsea."

  Coach Francky Dury wacht af of Hazard blijft. "Misschien komt er een sterkere ploeg waar hij veel kan spelen. Dat zou interessant kunnen zijn voor hem, maar het is afwachten."