• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Euskaltel schrapt gedopeerde Rus voor Roubaix

  Aleksandr Serebrjakov

  Euskaltel is met een man minder aan Parijs-Roubaix begonnen. De Baskische wielerploeg zette de 25-jarige Rus Aleksandr Serebrjakov op non-actief na een positieve dopingtest.

  "Onze renner heeft op 18 maart, terwijl hij thuis aan het trainen was, een positieve controle afgelegd. Omdat we ons willen engageren voor een proper wielrennen, zetten we Serebrjakov onmiddellijk en zonder behoud van loon uit de ploeg", meldt Euskaltel.

  De 25-jarige Serebrjakov had zondag moeten starten in de 111e editie van Parijs-Roubaix, maar moet de wedstrijd voor de buis volgen.

  "Ik wil benadrukken dat het hier om een persoonlijke zaak gaat en dat de ploeg er niets mee te maken heeft. Ik heb spijt van alles wat er gebeurd is en wil me bij iedereen verontschuldigen", zegt de Rus.