• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Roeselare is een echte vriendengroep"

  "We winnen vaak van Maaseik, maar het niveauverschil is klein."

  Maaseik zette tegen Roeselare een 0-2-achterstand recht, maar verloor dan toch in de tiebreak. Zaterdag moet het winnen of de titel is voor Roeselare.

  "In de eerste set maakten we te veel fouten en heeft Roeselare wat geluk. Maar we mogen ons daar niet op blindstaren. We hebben het zelf laten liggen", zegt Maaseik-coach Brecht Van Kerckhove.

  "Daarna speelden we het goed. Een vijfde set is altijd een loterij, maar als de scheidsrechters het resultaat bepalen wordt het heel zwaar."

  "Roeselare was lang beter omdat het meer vechtlust had, maar de laatste twee matchen doen we het goed. Nu moeten we aan de technische en tactische zaken werken. Onze opslag en receptie moeten verbeteren. Het wordt moeilijk, maar ik geloof dat het kan."

  Dejonckheere: "Gaan zaterdag helemaal los"

  Roeselare kan zaterdag kampioen worden, als het in eigen zaal ook de derde match wint. "Het moet in orde komen", zegt Stijn Dejonckheere aan Sporza.

  "We winnen vaak van Maaseik, maar het niveauverschil is klein. Wij zijn een echte vriendengroep, op en naast het veld. Dat heeft het verschil gemaakt in de laatste set."

  "Het is gevaarlijk om te denken dat het nu makkelijk zal gaan, maar met onze groep zal dat wellicht niet gebeuren. We moeten de match van zaterdag goed voorbereiden. We gaan goed trainen en dan gaan we zaterdag helemaal los."