• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar: "Gaan voor winst in Roubaix"

  Zdenek Stybar neemt het team op sleeptouw tijdens de verkenning.

  Door de afwezigheid van Tom Boonen moet Omega Pharma-Quick Step zondag een andere troef uitspelen in Parijs-Roubaix. Kiest het team voor Sylvain Chavanel als kopman? Verrast debutant en oud-veldrijder Zdenek Stybar? Of pakt Stijn Vandenbergh uit op de kasseien? Manager Patrick Lefevere: "We hebben een plan."

  Zdenek Stybar komt op zijn terrein. Het parcours van Parijs-Roubaix is de tweevoudig wereldkampioen veldrijden op het lijf geschreven.

  "Het is een droom voor mij", vertelt de 27-jarige debutant. "Parijs-Roubaix is een topklassieker. Ik ben zeer blij dat ik deze koers mag rijden."

  "De conditie is prima. Ik heb ambitie, maar het blijft mijn allereerste Roubaix. Waar ik zondag zal eindigen, kan ik moeilijk inschatten. Ik weet zelfs niet of ik de finish zal halen."

  "Ik hoop op een goed resultaat van het team. Zonder Tom (Boonen, red.) moeten we het anders aanpakken. We gaan voor winst, dat zeker."

  Chavanel: "Sterk en geluk"

  Met de afwezigheid van Tom Boonen rust de druk bij Omega Pharma-Quick-Step op de schouders van Sylvain Chavanel.

  "De conditie is er. Nu hoop ik nog op dat tikkeltje geluk dat je nodig hebt in Parijs-Roubaix", zegt de Fransman.

  "Zonder Tom gaan we het anders moeten spelen. Makkelijk wordt dat niet. Fabian Cancellara is de topfavoriet. Je moet al heel sterk zijn om hem bij te houden en nog sterker om hem te kloppen."

  "Veel renners zullen zijn grote aanval willen voor zijn. Zijn team RadioShack zal dus de koers moeten dragen."

  Vandenbergh: "Finale rijden"

  Stijn Vandenbergh kan zijn mannetje staan op kasseien. "Normaal rijd ik om Tom bij te staan. Nu krijg ik samen met Chavanel een vrije rol", zegt de nummer twee van de Omloop Het Nieuwsblad.

  "Diep in de finale moet ik mee voorin zitten, dan kan er veel gebeuren. Cancellara is een klasse apart, alle andere renners kan ik volgen. Renners als Boom en Langeveld moet ik aankunnen."

  Na de Scheldeprijs spaarde de teamleiding de kritiek niet. "Terecht, maar een treintje zet je niet in 1-2-3 op. Aan onze ploegentijdrit hebben we ook twee jaar moeten sleutelen. En daar zijn we nu superieur in."

  Lefevere: "Cancellara moe maken"

  Omega Pharma-Quick Step-manager Patrick Lefevere was boos na de Scheldeprijs. Maar voor Parijs-Roubaix vat hij weer moed.

  "De kritiek na woensdag behoort tot het verleden. Dat ging alleen over de trein van Cavendish. Nu denk ik alleen aan de de koers van zondag", zegt hij aan Sporza.

  "Zonder Tom Boonen hebben wij geen echte kopman. Maar mijn ploeg anticipeert altijd in Roubaix. Al onze renners kunnen de finale rijden."

  "We moeten Cancellara moe maken. Zijn ploeg zal moeten rijden. En als hij het zelf moet doen, wordt hij het misschien beu."