• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert: "Moeilijk om te zeggen of ik op schema zit"

  Woensdag begint Philippe Gilbert aan zijn favoriete klassiekers.

  Philippe Gilbert heeft de Ronde van het Baskenland niet uitgereden. Vrijdag stapte de wereldkampioen van zijn fiets in het noorden van Spanje. "Het was niet goed om nog heel diep te gaan", zegt Gilbert met het oog op zijn klassiekers.

  Gunstig waren de weersomstandigheden niet in Baskenland. "Na een halfuur ben je drijfnat en geraak je niet meer opgewarmd", vertelt Philippe Gilbert in de kranten. "Het ontbrak me aan motivatie om voort te rijden."

  "Ik vraag me echt af of het, met de klassiekers van volgende week in aantocht, verstandig was geweest om nog eens zo diep te gaan. Ik voelde me ook niet zo goed, dus koos ik ervoor om te stoppen en helemaal te herstellen."

  "De voorbije dagen heb ik toch een paar deftige inspanningen geleverd. We zien wel waar me dat brengt. Of ik op schema zit, kan ik moeilijk zeggen. Dat antwoord moet ik schuldig blijven tot na de Waalse klassiekers."

  Woensdag snijdt Gilbert zijn favoriete periode aan met de Brabantse Pijl.