• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gent en Charleroi leiden in Play-off II

  AA Gent speelde lang met zijn tienen na rood voor Neto.

  In groep A van Play-off II hebben Kortrijk en Gent de punten gedeeld, Lierse verloor in Bergen. In groep B is Charleroi leider na winst tegen OHL. Waasland-Beveren klopte KV Mechelen.

  Groep A

  Kortrijk - AA Gent 0-0

  AA Gent trok de goeie lijn na de zege tegen Bergen door. Het ging van bij de aftrap op zoek naar een voorsprong, maar puurde geen doelpunt uit een hele reeks hele en halve kansen. Het moest ook rekenen op een sterke doelman Boeckx, die een hard schot van Pavlovic uit zijn doel ranselde.

  Op slag van rust liep Renato Neto tegen een tweede gele kaart aan: rood voor de Braziliaan en kopzorgen voor de Gentse coach Fernandez.

  Kortrijk probeerde het numerieke overwicht snel uit te buiten na de rust, maar was onzorgvuldig bij de laatste pass. Capon kwam het dichtst bij de 1-0, hij besloot recht in de armen van Boeckx.

  Daarna verwaterde de partij, mede door een stortvloed aan overtredingen en gele kaarten: liefst elf keer haalde Vervecken het gele karton uit zijn borstzak. Doelkansen waren helaas een pak zeldzamer. Mboyo testte nog één keer de vuisten van Keet, aan de overkant kopte Reynaud naast.

  Het bleef 0-0, AA Gent behoudt zijn leiderspositie in play-off II A met vier punten op zes, voor Kortrijk wordt het scorend onvermogen (nu al zes competitiewedstrijden op rij) stilaan een groot probleem.

  Bergen - Lierse 2-1

  Bergen wil meedoen voor de winst in Play-off II en kon zich tegen Lierse dus geen nieuwe uitschuiver permitteren na de 2-1 bij Gent. De thuisploeg was de gevaarlijkste ploeg voor de rust. Lierse-doelman Mahmoud had een knappe redding nodig op een kopbal van Arbitman, terwijl een kopbal van de heroptredende Matthys op de lat strandde.

  Lierse kon daar weinig tegenover stellen en ook na de rust moesten de bezoekers hun meerdere erkennen in Bergen. Op het uur zorgde Sapina voor de verdiende voorsprong. Na doorkoppen van Arbitman liep hij een hoekschop in doel.

  Nyoni liet tot drie keer toe na om de score op te drijven. De spits vond Mahmoud en de paal op zijn weg en ook in de herneming kon hij niet scoren. Nong kon de voorsprong uiteindelijk toch verdubbelen met een fraai afstandsschot.

  Meteen na de 2-0 werd een schot van Annab nog van de lijn gekeerd, maar Lierse kwam toch terug via Elgabas. Die profiteerde optimaal van een misverstand in Bergense defensie. Verder kwamen de bezoekers evenwel niet meer.

  Groep B

  Waasland-Beveren - KV Mechelen 1-0

  Veel spektakel brachten de twee ploegen voor de rust niet. De enige kansen waren voor KVM. Enevoldsen kwam het dichtst bij een treffer, maar zijn treffer werd knap gered door Coosemans.

  De doelman van Waasland-Beveren haakte in de daaropvolgende rebound David Destorme. De scheidsrechter vertikte echter een strafschop te fluiten.

  Na de rust liet de geplaagde Sonck de thuisploeg vieren. De ex-Rode Duivel nam een aflegger van Sibum mooi mee en klopte Biebauw met een gekruist schot. KV Mechelen leek aangeslagen en kon geen vuist meer maken. Coosemans hield Junker en Diabang op het eind wel nog van de 1-1.

  Charleroi - OH Leuven 3-0

  Na een overtreding van Robson op debutant Thiaré kwam er een abrupt einde aan het lichte overwicht van OHL. Pollet zette de strafschop feilloos om. Nog geen vijf minuten later mochten de thuisfans alweer juichen. De bedrijvige Kaya bekroonde een vloeiende aanval op het schabouwelijke veld met de 2-0.

  OHL was aangeslagen en kon pas in het slot van de eerste helft aan de aansluitingstreffer ruiken. Mandanda had geen antwoord op een bom van Ngolok, maar het schot strandde op de binnenkant van de paal.

  De tweede helft werd een maat voor niets, want Charleroi leunde genoegzaam achterover. De bezoekers uit Leuven hadden niet genoeg ideeën om de organisatie van de thuisploeg te ontwrichten. Helemaal op het einde slikte Bailly zelfs nog de 3-0 van Dzinic.