• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deloose: "Ben niet met mezelf bezig"

  "Ik hoef niet de held te zijn. Het behoud is belangrijker."

  Beerschot rekent in de strijd om het behoud op de jonge Stefan Deloose. "Ik probeer rust uit te stralen in doel", zegt de 23-jarige keeper in Het Laatste Nieuws.

  Door de schorsing van Stijn Stijnen en het onzekere optreden van Koen Van Langendonck debuteerde Deloose in de reguliere competitie op Waasland-Beveren. Beerschot verloor, maar won zijn twee volgende wedstrijden tegen Cercle Brugge. Met Deloose.

  "Nu komen de belangrijkste matchen van mijn carrière om het in eerste te maken", beseft Deloose. "Maar ik wil ook niet te veel met mezelf bezig zijn. We mogen pas tevreden zijn als Beerschot zich redt."

  "Ik hoef niet de held te zijn. Ik probeer als doelman rust uit te stralen. Het gaat er bij mij niet alleen om mooie parades te doen, maar ook om 90 minuten geconcentreerd te blijven en de verdediging te coachen."

  "Gelukkig werkte ik met Copa en Stijnen onder twee van de beste doelmannen van België. Van hen heb ik veel kunnen opsteken", zegt de doelman die vorige zomer overkwam van Lokeren.

  De slimste keeper van eerste klasse?

  Deloose heeft naast zijn voetbalcarrière ook een universitair diploma Toegepaste Economische Wetenschappen op zak. "Voetbal kwam voor mij altijd op de eerste plaats. Studeren gebeurde erna. Het is wel goed dat ik nu een diploma achter de hand heb."

  Verder is de Beerschotdoelman ook een fervent quizzer. Op 16 april zal hij de eer van Sint-Amands hooghouden in de VIER-quiz 'De Slimste Gemeente'.