• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benteke en co doen goeie zaak op Stoke City

  Aston Villa staat weer op een veilige plaats.

  In de Premier League heeft Aston Villa een prima zaak gedaan in de strijd om het behoud: het won bij Stoke City en komt zo weg van de degradatieplaatsen. West Bromwich verloor thuis van Arsenal.

  Stoke City kwam slap voor de dag tegen Aston Villa. Dat werd afgestraft door Agbonlahor, die de bezoekers al na negen minuten op voorsprong zette met zijn 60e Premier League-goal in het shirt van Villa.

  Aston Villa hield die voorsprong lang vast, tot Kightly tien minuten voor tijd gestuntel in de bezoekende defensie afstrafte. Toch trokken Benteke en co nog aan het langste eind. Lowton joeg de 1-2 staalhard binnen en in de extra tijd pikte ook Benteke nog zijn goaltje mee.

  In West Bromwich-Arsenal begonnen zowel Romelu Lukaku als Thomas Vermaelen op de bank. Zij zagen hoe Rosicky (foto) bepalend was voor Arsenal. De Tsjech haalde eerst de 1-0 van Yacob van de lijn en scoorde dan zelf twee keer, zijn eerste goals in meer dan een jaar.

  Toch werd het nog spannend toen Mertesacker rood kreeg na een penaltyfout. Morrison faalde niet vanaf de stip. In de slotfase drong West Bromwich nog aan. Invaller Lukaku schoot de beste kans van de thuisploeg naast.