• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona en Real houden schietoefeningen

  Real Madrid boekte een ruime thuiszege tegen Levante.

  0 / 0
  In de Primera Division hebben Barcelona en Real Madrid allebei een ruime zege behaald. Zowel Barça als Real scoorde vijf keer. Bij Barcelona vierde Eric Abidal zijn terugkeer.

  Real Madrid kwam tegen Levante wel op achterstand. Op het halfuur rondde Michel een counter af. Real, met Ronaldo als invaller, sloeg nog voor de rust terug. Higuain maakte gelijk met een fraaie volley en Kaka scoorde vanaf de stip.

  De 2-1 bleef lang op het bord, tot Real in de slotfase nog drie keer de trekker overhaalde. Ronaldo kreeg alle ruimte bij zijn 29e van het seizoen en Özil scoorde zelfs nog twee keer.

  Later op de avond volgde Barcelona tegen Mallorca het voorbeeld van zijn eeuwige rivaal. Barça scoorde ook vijf keer, maar hield wel zelf zijn netten schoon. Fabregas (3) en Sanchez (2) verdeelden de doelpunten.

  Belangrijker dan de zege was misschien wel de return van Eric Abidal (foto). De 33-jarige Fransman mocht 20 minuten voor tijd invallen, zijn eerste optreden sinds hij vorig jaar in april een levertransplantatie onderging. Hij kreeg een staande ovatie van Camp Nou.